Paine de casa

de RuxyRux in Piine, 6 Sep 2011 | 5068 vizualizari

 

By Ruxy

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte( pentru post inlocuiti cu apa e la fel de delicioasa)
  • 20 gr sare
  • 1 lingura de zahar
  • 8 linguri de ulei masline
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 3 linguri de lapte si un galbenus pentru uns
  • puteti pune susan, mac sau seminte deasupra daca doriti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, zaharul si drojdia in mijloc si apoi incepe sa framantam adaugan laptele ( sau apa) apoi la sfarsit uleiul. Lasam o ora la crescut la loc cald.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul il mai framantam doua minute si-l impartim in doua. Formam doua suluri pe care le punem in tavile de copt( cele de cozonac).

Lasam pana cresc din nou pana in marginea tavilor , ungem cu laptele batut cu galbenus si coacem 35-40 de minute la 200 grade.

Taiem numai dupa ce painea s-a racit complet...iar daca poftim de nu mai putem la mirosul divin din casa rupem cu mana un coltisor...pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

26.02.2015, 17:26

Da desigur o poti face cum vrei! Cu drag!

kaludya 1

26.02.2015, 18:43

Am pregatit ingredientele si am pus la dospit...dar a trecut 30 de minute de cand am pus si nu a crescut deloc......va mai creste oare???

RuxyRux 1

26.02.2015, 18:46

Trebuie lasata la loc cald..obligatoriu( langa aragaz), daca vrei sa creasca repede...dureaza uneori mai bine de o ora chiar si la cald....daca nu creste nici atunci, poate sa fie din cauza drojdiei...sper sa nu ai probleme!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine